4e Kwartier Sec

30 september 2011 tot 8 januari 2012
Vernissage: 14 oktober 2011 van 17:00 tot 19:30
Adres: Turfpoortstraat 36a, 1411 EG Naarden Vesting.
Telefoonnummer: (0)35-6940406
Openingstijden: vrij- & zaterdag 11.00 tot 17.00 uur / zondag 12.00 tot 17.00 uur

Samen met galerie Pouloeuff (Naarden-Vesting) gaat Het Blauwe Uur van start met een nieuw project, getiteld: 4e Kwartier SEC. In SEC willen we verbeeldende of autonome fotografen de mogelijkheid bieden hun kijk op de werkelijkheid en het dagelijkse leven te tonen. Hierop zijn natuurlijk meerdere insteken mogelijk. Wij richten ons op de drie varianten “Toeval”, “Zuiver” en “Goud”. Deze staan hieronder omschreven. De expositie zal vanaf  vrijdag 30 september a.s. te bezichtigen zijn en zal twee drie maanden duren, dit in tegenstelling tot eerder bericht. De vernissage zal op vrijdag 14 oktober plaatsvinden.

Wij hebben onze selectie uit het ingezonden werk aan de galerie voorgelegd; aan de hand hiervan heeft de galerie de eindtentoonstelling samen gesteld.

Geselecteerde fotografen:
Jef Bosman Anton Havelaar Vincent Houtman Vivian Keulards

John van der Linden Eye M Lucien Willemijn van Poppel Sonja de Ridder

Maartje Roos Maurice Snabilie Petra van der Veer

download hier de Expositie catalogus

ingestuurd voor thema GOUD

(foto links: Eye M Lucien / foto rechts Jef Bosman)

TOEVAL

In “Toeval” zijn we op zoek naar het toevallige beeld, gewoon vastgelegd met de telefoon e.d. Dagboekopnames zonder pretentie, maar wel eerlijk en direct. “Toeval” is het dagelijkse leven door jouw ogen, al dan niet bewerkt met een app.

ZUIVER

“Zuiver” gaat over het direct ervaren. De grens tussen reportage en autonoom. Pure, eerlijke vastlegging, zonder manipulatie van het beeld. De wereld zoals die is, in een verbeeldende situatie, waarmee de fotograaf zijn bijzondere kijk toont.

GOUD

“Goud” gaat over het manipuleren van de werkelijkheid. Wat als de fotograaf de realiteit naar zijn hand zet en transformeert naar zijn belevingswereld? Kan de toeschouwer de werkelijkheid dan hernieuwd ervaren?

Exposties
Nieuwe expositie:
het 6e kwartier


Vrijwilliger
bij het Blauwe Uur?
stuur ons een e-mail


search engine optimization