Selectie afgestudeerden fotoschool Statief bij het 6e kwartier

In de nieuwe galerie Mereveldplein te De Meern, zal Het Blauwe Uur in de zomermaanden werk exposeren van een nieuwe lichting fotografen, net afgestudeerd bij fotoschool Statief
Carine Hekker, Monika Eijkelkamp en Vera Schurer zijn door ons uitgenodigd hun werk te tonen

Overige fotografen:
John van der Linden, Monique van der Mije, Eye M Lucien, Petra Dorenstouter en Sonja de Ridder

EXPO duurt van
11 juli tm 31 juli — 4 sept tm 30 sept.
(maand aug. is galerie gesloten ivm vakantie periode)
Openingstijden woe don vrij zat 12:00 -16:00

20130627-131907.jpg
Foto: Vera Schurer

Posted in Exposanten, Exposities | Leave a comment

Het 6e kwartiertje

In de nieuwe galerie Mereveldplein te De Meern, zal Het Blauwe Uur in de zomermaanden werk exposeren van
John van der Linden, Monique van der Mije, Eye M Lucien, Petra Dorenstouter en Sonja de Ridder
Tevens zal het werk van enkele recent afgestudeerde fotografen het eindexamen (fotoschool Statief ) te bezichtigen zijn. De eindselectie hiervan zal eerdaags op deze website vermeld worden. Meer informatie over de expositie is hier te vinden.

EXPO duurt van
11 juli tm 31 juli — 4 sept tm 30 sept.
(maand aug. is galerie gesloten ivm vakantie periode)
Openingstijden woe don vrij zat 12:00 -16:00

Posted in Exposities, Het Blauwe Uur | Leave a comment

Vivian Keulards op fotofestival Naarden

18 mei tm 24 juni 2013
Fotofestival Naarden

20130220-104337.jpg
Vivian Keulards toont ons haar persoonlijke kijk op het leven aan de voet van de Rocky Mountains, postcode 80439. Enkele van deze foto’s waren al te bewonderen tijdens onze expositie 4e kwartier Sec, in Galerie Pouloeuff. Tijdens fotofestival Naarden zijn ze weer terug in de Vesting.

Vivian: ’80439, Bloody Mary and Sloppy Joe’ gaat over mijn ervaring als buitenlander in Amerika. Het is nog een lopend project en zal eindigen in juni 2013, wanneer ik naar Nederland terug verhuis.

Posted in Exposanten, Tips | Tagged | Leave a comment

Shady Moments, Schilte & Portielje in Kunsthal

23 februari – 2 juni 2013
Kunsthal Rotterdam


20130220-093935.jpgVerwarring en dubbelzinnigheid zijn kenmerkend voor het werk van het in Rotterdam woonachtige kunstenaarsduo Schilte & Portielje. De Kunsthal Rotterdam toont met een selectie fotowerken in groot en klein formaat een omvangrijke dwarsdoorsnede van hun oeuvre. De fotowerken zijn opgebouwd uit fragmenten fotografisch materiaal uit de digitale beeldbibliotheek die het duo door de jaren heen heeft opgebouwd. Ieder werk komt tot stand door een tijdrovend proces van transformeren, tekenen, schilderen, toevoegen en weghalen. Het duo gebruikt de computer hierbij als fotografische ‘dark room’, en als teken- en schildergereedschap, voor het creëren van hun merkwaardige droomwereld van bizarre karakters.

Mythisch en mysterieus
De mens, veelal sensueel in beeld gebracht, speelt een centrale rol in het werk van Schilte & Portielje. De raadselachtige verschijningen lijken verstrikt te zijn geraakt in onnatuurlijke lichaamshoudingen. Soms is hun romp 180 graden gedraaid ten opzichte van het onderlijf, of zijn ze half dier, half mens. Deze ongewone weergave van de mens maakt een mysterieuze, bijna mythische indruk. Het werk vertoont daarmee visuele verwantschap met het surrealisme.
Schilte & Portielje kiezen er bewust voor om kleur in hun werk achterwege te laten. Daarmee vergroten zij de afstand tot de realiteit, en creëren zij spanning in het contrast tussen de geavanceerde computertechniek en het licht nostalgische gevoel dat de zwart-wit werken oproept.

Posted in Tips | Leave a comment

Expositie Dirk Braeckman

20130213-182458.jpgNog tot 31 maart presenteert de Appel arts centre gelijktijdig soloprojecten van de Belgische fotograaf/filmmaker Dirk Braeckman en de Britse kunstenaar Zarina Bhimji. Braeckman maakt verstilde, sensibele foto’s in grijstinten op groot formaat. Beelden die geen uitgesponnen verhalen vertellen, maar die geladen zijn met een bepaalde sfeer en daardoor “als tijdbommen wegtikken”, zoals auteur Luc Sante het formuleert. De suggestieve kracht en het verhalende potentieel van sfeervolle beelden zijn net zo essentieel voor Bhimji, die in de Appel haar nieuwste film Yellow Patch (2011) de Nederlandse première laat beleven.

Read More »

Posted in Het Blauwe Uur, Inspiratie, Tips, nieuwsbrief | Leave a comment

NEW dutch photography talent 2013

De 2013 versie ligt bijna in de winkel. Ook in dit fotografisch jaaroverzicht staan meerdere fotografen wiens werk in onze exposities te zien is geweest. Deze jaarlijke uitgave is een iniatief van GUP magazine. We moeten nog even wachten, maar de uitgave van dit jaar toont weer 100 talentvolle fotografen, waaronder Els Dekker en Robin Jasperse.

20130212-150640.jpg

Posted in Exposanten, Naslag, nieuwsbrief | Tagged , | Leave a comment

Administratie hulpje

Administratie, je ontkomt er niet aan. Daarom geeft de BBK het Handboek ‘Administratie ook een Kunst’ opnieuw uit. Nu met een nieuw toegevoegd deel voor een eenvoudigere administratie. Én met een handige excel-administratie op Cd-rom.
Kijk op hun website voor meer informatie

Kosten:
Handboek met cd: 25 euro (niet-leden betalen 35 euro)
Handboek zonder cd: CD kost 15 euro (25 voor niet-leden)

Posted in Naslag, Tips | Leave a comment

Impressie 5e kwartier Noorderlicht

20121023-192647.jpg

Een kleine impressie van onze huidige expositie 5e kwartier. In deze mooie expositie ruimte van Tresoar is het werk van te bewonderen van:
Barnet Kansil, Birgit Matschullat, Cis Bakker, Corinne Kruger, Danielle Celie, Edgar Verhoeven, Jenny Boot, Louis Oetelmans, Maartje Roos, Marlon Mendonca Dias, Maurice Snabilie, Monique van der Mije, Peter Day, Petra Dorenstouter, Rob Steenhorst, Rommert Boonstra, Sanne Thunnissen, Sonja de Ridder, Stephanie van Leeuwen en Tim S. Trebla

Read More »

Posted in 5e Kwartier Noorderlicht, Exposities | Leave a comment

Expositie krant online

De expositiekrant van de nog tot 24 november te bezichtigen expositie 5e kwartier Noorderlicht, is nu hier ook online te bekijken. Wil je een papieren uitgave van de krant? Stuur dan een e-mail naar sonja@hetblauweuur.nl ovv KRANT. Je krijgt dan van ons een berichtje waar je de krant kan afhalen of wat je moet doen om de krant thuis te ontvangen.Posted in 5e Kwartier Noorderlicht, Exposities, Het Blauwe Uur | Leave a comment

5e kwartier tot 24 november nog te bezichtigen

Inmiddels is het grote Noorderlicht fotomanifestatie 2012 ten einde. Maar gezamenlijk hebben Tresoar en Het Blauwe Uur besloten de expositie nog tot 24 november te tonen in de expositie ruimte van Tresoar. De expositie is gedurende de fotomanifestatie, maar ook tijdens de maand van het Friese boek veelvuldig bezocht en natuurlijk hopen we dat deze laatste maand de expositie ook nog vele bezoekers trekt.

Posted in 5e Kwartier Noorderlicht, Exposities, Het Blauwe Uur, nieuwsbrief | Leave a comment
Exposties
Nieuwe expositie:
het 6e kwartier


Vrijwilliger
bij het Blauwe Uur?
stuur ons een e-mail


search engine optimization